Doların hız kesmeden yükselişi sonrası internet kullanıcılarının en çok aradığı soru olan doların yükselmesi ne anlama geliyor ve bu durumu işletmeler nasıl avantaja çevirebilir sorularını sizler için yanıtladık.

Doların yükselmesi piyasa koşullarında işletmeler için dezavantaj olarak gözükse de Google bu dönemlerde firmalara yurt dışına açılmayı önermektedir. Yurt dışına açılmak ilk bakışta doların yükseldiği bu zamanda kulağa inanılır gibi gelmese de dijital reklamlarla aslında bu çok kolaydır. Çünkü internet reklamlarınızı Avrupa'da Reklam ve/veya Facebook’ta açtığınızda istediğiniz maliyet ile istediğiniz ülkeyi, bölgeyi ve şehri hedefleyebiliyorsunuz.

Google AdWords ve Facebook global bir reklam mecrasıdır. Yurtdışında da marka bilinirliliğinizi arttırmak ve/veya yeni müşterilere ulaşmak istiyorsanız, işletmeniz için farklı dil seçenekleri ile aynı anda birden fazla ülkede reklam kampanyalarınızı yönetebilirsiniz. Coğrafi durum raporları ile de reklam kampanyanızdan gelen ziyaretçilerin hangi ülkelerden geldiği; hangi ülke, bölge veya şehirde yaşayan potansiyel müşterilerin işletmenizle ilgilendiği de takip edilip, ortaya çıkan sonuçlara göre aksiyon alabilirsiniz.

Doların yükseldiği bu dönemde ihracat fırsatları da artıyor.  Yurtdışına ihracat yapmak isteyen ve yeni müşteriler bulmak isteyen işletmeler için internet reklamlarıyla yurtdışına reklam vermek bu dönemde doğru bir adım olarak düşünülebilir.